Jahodové tiramisu
8
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
cukor
500
ml
smotana na šľahanie
500
g
syr Mascarpone
3
balíčky
vanilkový cukor
8
PL
griotka
3
PL
silná čierna káva
2
balíčky
piškóty
500
g
jahody
postup
1.
Jahody zbavíme stopiek, umyjeme a nakrájame na plátky. Mascarpone vyšľaháme s cukrom a už len metličkou vmiešame vyšľahanú šľahačku. Krém máme hotový.
2.
Do formy alebo zapekacej misky uložíme na dno piškóty, pokvapáme ich kávou, uložíme na ne 1/3 jahôd a 1/2 krému. Opäť uložíme vrstvu piškót, tú tentokrát pokvapkáme griotkou, opäť jahody a krém. Vrch ozdobíme zvyšnými jahodami a tiramisu vložíme aspoň na noc do chladničky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.