Makové šišky
6
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
hladká múka
30
g
droždie
250
ml
mlieko
1/2
balíček
vanilkový cukor
1
KL
soľ
1
ks
vajce
50
g
maslo alebo olej
trochu
olej na vyprážanie
Plnka:
200
g
mletý mak
100
g
cukor
1
KL
mletá škorica
postup
1.
Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme vláčne cesto, ktoré prikryjeme a necháme kysnúť. Potom ho rozdelíme na polovicu a rozvaľkáme na cca 1 cm hrubé pláty.
2.
Na cesto rozmiestnime kopčeky makovej plnky, prikryjeme ho druhým plátom cesta a pohárom vykrajujeme šišky. Vyprážame ich v hlbšej panvici na rozpálenom oleji z oboch strán do zlatista.
3.
Upečené ich položíme na papierovú utierku, aby vysala prebytočný olej a posypeme práškovým cukrom podľa chuti.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.