Pridať recept

Reďkovková polievka so zemiakmi

dobruchut

ingrediencie

500 g
zemiaky
3 zväzky
reďkovka
1 ks
cibuľa
20 g
maslo
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1 liter
vývar
1 zväzok
petržlenová vňať
250 ml
smotana na varenie
trochu
strúhaný muškátový oriešok
100 g
sušená šunka

postup

1.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Reďkovky umyjeme, 8 odložíme na ozdobu a zvyšné nahrubo nastrúhame. Cibuľu nasekáme nadrobno. V hrnci zohrejeme maslo, pridáme cibuľu, krátko opečieme, prisypeme zemiaky a nastrúhanú reďkovku. Osolíme a okoreníme. Prilejeme vývar, necháme prevrieť a prikryté varíme asi 15 minút.
 
2.
Petržlenovú vňať nasekáme. Polievku rozmixujeme a premiešame so smotanou, ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Podávame so surovou reďkovkou a nakrájanou šunkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Reďkovky
Ako skladovať reďkovky?
Reďkovka je neustále smädná a rýchlo vysychá. Ako čo najdlhšie udržať skvelú chuť a čo najviac živín...
Už žiadne zvädnuté reďkovky: Naložte ich do pohárov
Reďkovky v slanom alebo sladko-kyslom náleve vás celkom určite prekvapia svojou delikátnosťou.
Reďkovkový manuál – všetko, čo by ste mali vedieť o tejto zelenine
Reďkovkový manuál: Všetko, čo by ste mali vedieť o chrumkavých reďkovkách
S príchodom jari už začínajú rozkvitať aj naše záhradky, ktoré nám prinášajú prvé čerstvé domáce...
Týmto rastlinám sa darí aj na jeseň: Sadenie ešte nekončí
Týmto rastlinám sa darí aj na jeseň: Sadenie ešte nekončí!
Niektoré odrody zeleniny a šalátu ešte len teraz čakajú na svoje zasadenie. Týmto rastlinám sa darí aj...
Smotanová polievka s reďkovkou
Reďkovka
Reďkovky pochádzajú z oblasti Blízkeho Východu. Niektoré zdroje však tvrdia, že majú pôvod v Japonsku. Na...