Reďkovková polievka so zemiakmi
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
zemiaky
3
zväzky
reďkovka
1
ks
cibuľa
20
g
maslo
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1
liter
vývar
1
zväzok
petržlenová vňať
250
ml
smotana na varenie
trochu
strúhaný muškátový oriešok
100
g
sušená šunka
postup
1.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Reďkovky umyjeme, 8 odložíme na ozdobu a zvyšné nahrubo nastrúhame. Cibuľu nasekáme nadrobno. V hrnci zohrejeme maslo, pridáme cibuľu, krátko opečieme, prisypeme zemiaky a nastrúhanú reďkovku. Osolíme a okoreníme. Prilejeme vývar, necháme prevrieť a prikryté varíme asi 15 minút.
2.
Petržlenovú vňať nasekáme. Polievku rozmixujeme a premiešame so smotanou, ochutíme soľou, korením
a muškátovým orieškom. Podávame so surovou reďkovkou a nakrájanou šunkou.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.