Bagety z kvásku
4
porcie
245
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
270
g
aktívny pšeničný kvások
340
g
hladká múka
3
g
sušené droždie
140
ml
vlažná voda
8
g
soľ
postup
1.
Recept na aktívny pšeničný kvások nájdete v receptoch. Droždie namočíme do vlažnej vody a necháme ho rozpustiť. Múku zmiešame so soľou, pridáme kvások a vodu s droždím. Vymiesime hladké, ale elastické cesto.
2.
Z cesta vypracujeme guľu, vložíme ju do misky, prikryjeme fóliou a necháme 2 hodiny kysnúť. Cesto môžeme dať aj na celú noc do chladničky.
3.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti. Z každej vytvoríme dlhú bagetu, položíme ju na utierku a necháme kysnúť 30 minút.
4.
Medzitým rúru vyhrejeme na 250°C a na spodok položíme plech s teplou vodou. Na stredný plech kameň alebo plech. Nahriaty kameň alebo plech vytiahneme, poprášime ho múkou a uložíme naň bagety. Narežeme ich, vložíme do rúry a pečieme cca 25 minút. 10 minút pred koncom pečenia otočíme bagety naopak.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.