Zimná krémová polievka
4
porcie
95
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
tekvica hokkaido
2
ks
červená repa
4
stonky
petržlen
1/2
ks
zeler
5
strúčikov
cesnaku
100
ml
sladká smotana
1
KL
provensálske korenie
1/4
KL
mletý muškátový oriešok
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
kyslá pochúťková smotana
postup
1.
Tekvicu rozkrojíme, vydlabeme jadierka a nakrájame ju na cca 3 cm kúsky. Takto isto postupujeme aj so zvyšnou zeleninou, tú však najskôr ošúpeme a až potom nakrájame.
2.
Plech alebo pekáč vystelieme papierom na pečenie. Uložíme naň zeleninu, pridáme olúpané strúčiky cesnaku a všetko pokvapkáme olivovým olejom. Dochutíme soľou a provensálskym korením. Pečieme hodinu v rúre vyhriatej na 200°C.
3.
Upečenú zeleninu rozmixujeme, zriedime s vodou alebo vývarom. Polievku dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a trošku ju prehrejeme. Pridáme smotanou a môžeme servírovať. Podávame s lyžicou kyslej smotany, prípadne krutónmi.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.