Palacinky s karamelovo-jahodovou omáčkou
4
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto::
125
ml
mlieko
100
g
hladká múka
2
ks
vajce
3
KL
maslo
1
štipka
soľ
trochu
olej na pečenie
Plnka:
300
g
čerstvé jahody
50
ml
mandľový likér
50
ml
jahodový likér
100
ml
jahodová šťava
postup
1.
V miske zmiešame rozpustené už vychladnuté maslo, múku, vajíčka, mlieko a štipku soľ. Vymiešame hladké palacinkové cesto, ktoré necháme 15 minút odstáť. Potom z pripraveného cesta upečieme na troške rozpáleného oleja z oboch strán zlatisté palacinky.
2.
V panvici na miernom ohni rozpustíme cukor na hnedý karamel. Pridáme na malé kúsky nakrájané jahody, likér a ovocnú šťavu. Zmes chvíľu dusíme, dokým nebudú jahody úplne mäkké.
3.
Palacinky potrieme jahodovou zmesou, zvinieme a môžeme podávať. Prípadne ich môžeme iba poliať na tanieroch.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.