Nevarený sirup z čerešní
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1,5
litre
čerešňová šťava
150
g
krupicový cukor
postup
1.
Čerešne umyjeme, očistíme, odkôstkujeme a rozpučíme. Pretlačíme ich veľmi hustým sitkom do hrnca, aby sme získali šťavu. Zmiešame s cukrom a necháme 30 minút odstáť.
2.
Hotovú šťavu naplníme do sklenených fliaš. Uzavrieme ich a sterilizujeme. Skladujeme na studenom a suchom mieste.
Podobné recepty
Bryndzové halušky, ale aj strapačky v rebríčku najlepších špecialít sveta, na ktorom sme mieste? Predbehlo nás toto sedliacke jedlo našich susedov
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.