Malinová marmeláda
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
liter
šťava z malín
500
g
krupicový cukor
postup
1.
Maliny poriadne umyjeme, očistíme a poriadne rozpučíme. Pyré prepasírujeme cez jemné sitko, aby sme získali čerstvú malinovú šťavu bez semienok.
2.
Šťavu odmeriame, pridáme krupicový cukor a na miernom ohni uvaríme za občasného premiešania marmeládu. Akurát hustá je vtedy, ak kvapneme na tanierik a po pár sekundách marmeláda zhustne.
3.
Ešte horúcu ju plníme do sklenených pohárov. Ihneď ich uzavrieme a na 5 minút otočíme hore dnom, prípadne 10 minút sterilizujeme v pare.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.