Pridať recept

Jahodová marmeláda

2
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
jahody
500 g
krupicový cukor

postup

1.
Jahody poriadne umyjeme, očistíme, popučíme a cez husté sitko pretlačíme do hrnca, kde sa bude variť. Takto získanú kašu privedieme za stáleho miešanka k varu.
 
2.
Vmiešame krupicový cukor a zmes len krátko povaríme. Nesmie sa variť dlho, lebo jahody by stratili krásnu červenú farbu a arómu.
3.
Skúška toho, či je marmeláda hotová sa robí nasledovne. Kovovú lyžicu ponoríme do marmelády, vytiahneme ju a pokiaľ odpadá, časť ostane na lyžici, marmeláda je hotová. Ak rýchlo steká, je potrebné ju ešte chvíľu povariť.
4.
Naplníme ju do vopred nahriatych pohárov a ihneď uzavrieme viečkom. Nakoniec ich na 5 minút otočíme hore dnom a máme hotovo.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...