Pridať recept

Pikantný marhuľový džem

4
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

700 g
marhule
1 balíček
želírovací ovocný cukor Dr.Oetker
1 ks
vanilkový lusk
200 g
strúhaného čerstvého zázvoru

postup

1.
Marhule umyjeme, zbavíme kôstok a pomocou ponorného mixéru rozmixujeme na pyré. Prelejeme ho do hrnca, pridáme cukor a zmes za stáleho miešania privedieme k varu.
 
2.
Vmiešame dužinu z vanilkového lusku, strúhaný zázvor a džem ešte 5 minút povaríme. Horúci ho nalievame do sklenených pohárov. Poriadne ich uzavrieme a na 5 minút otočíme naopak. Z tejto dávky vyjdu 4 poháre s objemom 375 ml.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Domáci jahodový džem: Najlepšie overené recepty a zopár užitočných rád (nielen) pre začiatočníkov
Uchovajte pravú chuť jahôd v sladkých džemoch a lekvároch, ktoré vám ju budú pripomínať až do ďalšej jahodovej sezóny.
Marhule
Marhule: Vyskúšajte neodolateľné letné koláče, marhuľovú omáčku a nezabudnite na sladké zaváraniny
Leto sa nám spája s vôňou a chuťou čerstvého ovocia. Na trhoviskách sa medzi prvými objavia marhule, ktoré...
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...