Kysnutý čučoriedkový koláč s posýpkou
8
porcií
115
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
300
g
hladká múka
50
g
celozrnná múka
20
g
čerstvé droždie
60
g
krupicový cukor
150
ml
vlažné mlieko
60
g
rozpustené maslo
1
ks
vajce
1
balíček
vanilkový cukor
1
PL
citrónová kôra
500
g
čučoriedky
Posýpka:
150
g
hrubá múka
150
g
krupicový cukor
75
g
studené maslo
postup
1.
Ako prvý si pripravíme kvások tak, že do misky nalejeme trochu vlažného mlieka, pridáme lyžicu cukru a rozmrvené droždie. V miske medzitým zmiešame obe múky, urobíme si jamku a vlejeme kvások.
2.
Pridáme vajíčka, zvyšný cukor, citrónovú kôru, maslo a vypracujeme hladké, ale nelepivé cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme cca hodinu kysnúť.
3.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme a vyklopíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rúru zapneme na 170°C. V miske si zo všetkých surovín na posýpku vymiešame drobivú zmes. Koláč posypeme čučoriedkami, posýpkou a vložíme piecť na cca 20 minút do vyhriatej rúry.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.