Mäkké medovníčky
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
750
g
hladká múka
1/2
balíček
perníkové korenie
250
g
práškový cukor
1
KL
sóda bikarbóna
3
ks
vajce
200
g
med
150
g
maslo
postup
1.
Do menšieho hrnca nalejeme med, pridáme maslo a na miernom ohni túto zmes rozpustíme. Vo väčšej miske medzitým vyšľaháme vajíčka s cukrom, pridáme perníkové korenie, sódu bikarbónu a aj rozpustenú zmes. Úplne nakoniec vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
2.
Rukami spracujeme vláčne cesto, ktoré prikryjeme kuchynskou utierkou a pri izbovej teplote ho necháme deň odpočívať. Na druhý deň cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, povykrajujeme z neho rôzne tvary, uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 160°C cca 10 minút, podľa veľkosti.
3.
Perníčky budú po upečení mäkké, necháme ich vychladnúť a uložíme do uzatvárateľnej nádoby. Ak chcete perníčky môžete ozdobiť podľa vlastnej fantázie.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.