Pavlova torta s čokoládou a ovocím
8
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vaječný bielok
230
g
práškový cukor
2
PL
kakao
1
KL
biely ocot
1
KL
kukuričný škrob
500
ml
smotana na šľahanie
500
g
čerstvé ovocie
postup
1.
Rúru si pred pečením zapneme na 180°C a plech vystelieme papierom na pečenie. Môžeme naň predkresliť kruh, aby bola torta krásne okrúhla.
2.
Práškový cukor preosejeme, jednu lyžicu zmiešame s kakaom a kukuričným škrobom. V miske začneme šľahať bielka, pridáme ocot a keď už začnú tuhnúť, po lyžici prisypávame práškový cukor. Nakoniec pridáme kakaovú zmes. Sneh by mal byť lesklý a tuhý.
3.
Teplotu v rúre znížime na 150°C a lyžicou opatrne navrstvíme cesto do kruhu na predpripravený papier. Tortu vložíme do rúry a pečieme ju cca 60 minút. Počas pečenia rúru neotvárame, až po dopečení ju trochu pootvoríme a necháme ešte aspoň hodinu tam vychladnúť.
4.
Smotanu vyšľaháme na tuhý šľahačku a ovocie si očistíme. Vychladnutú tortu potrieme šľahačkou a ozdobíme ovocím podľa chuti.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.