Jahodový lekvár
10
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
kg
zrelé jahody
1500
g
kryštálový cukor
3
ks
gelfix extra 2 ku 1
postup
Tento rok sa nám urodili jahody, tak som uvarila aj lekvár. Je vynikajúci!
1.
Jahody umyjeme a rozdrvíme pomocou tyčového mixéra, môžu zostať aj kúsky, je to veľmi chutné. Dáme do väčšieho hrnca. Obsah vreciek Gelfix Extra 2:1 zmiešame so 6 lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania varíme asi 1 minútu, dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, za stáleho miešania varíme minimálne 5 minút. Penu odoberieme. Urobíme želírovaciu skúšku. Potom plníme do pripravených nahriatych pohárov. Uzatvoríme viečkom. /Pri písaní surovín mi nechcelo vypísať 2:1/
2.
Poháre otočíme hore dnom na 5 minút. Potom ich znovu otočíme viečkom nahor a uložíme do deky až do vychladnutia. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.