Domáci vanilkový puding
2
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
ml
mlieko
5
ks
žĺtok
90
g
kryštálový cukor
1
ks
vanilkový lusk
30
g
kukuričný škrob
postup
1.
Do menšieho hrnca nalejeme mlieko, pridáme vyškriabanú dužinu z vanilkového lusku a aj samotný lusk. Pri strednej teplote mlieko necháme zovrieť. Vyberieme vanilkový lusk.
2.
V miske vyšľaháme žĺtka s cukrom, kukuričným škrobom a za stáleho miešania túto zmes primiešame do vriaceho odstaveného mlieka. Celú zmes vrátime na oheň a pri strednej teplote uvaríme hustý puding.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.