Jogurtové osvieženie
12
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
4
ks
vajce
140
g
práškový cukor
1
balíček
vanilínový cukor
100
ml
mlieko
100
ml
olej
160
g
hladká múka
1
balíček
prášok do pečiva
Plnka
2
balíčky
želatína
500
g
biely jogurt
150
g
práškový cukor
1
balíček
vanilínový cukor
trochu
citrónová šťava
2
PL
rum
500
ml
smotana na šľahanie
500
g
ovocie
postup
1.
Vajcia, práškový a vanilínový cukor vyšľaháme dopenista, pridáme mlieko, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C približne 30 až 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť na plechu.
2.
Želatínu namočíme podľa návodu do studenej vody. Jogurt, práškový a vanilínový cukor, citrónovú šťavu a rum vymiešame. Želatínu rozpustíme na miernom ohni a ešte do teplej pridáme 2 PL jogurtovej zmesi. Dôkladne premiešame a zapracujeme do zvyšného jogurtu.
3.
Smotanu vyšľaháme dotuha a opatrne zapracujeme do jogurtovej zmesi. Do plnky zapracujeme odkvapkané, na menšie kúsky nakrájané ovocie. Krém nanesieme na upečený, vychladnutý korpus, vrch uhladíme a dáme aspoň na 3 hodiny do chladu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.