FOTORECEPT: Tvarohovo-čerešňový koláč
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
300
g
hladká múka
100
g
práškový cukor
80
g
Hera
1
ks
vajce
2
ČL
kypriaci prášok Dr Oetker
3
PL
mlieko
trochu
tuk na vymastenie formy
Plnka
400
ml
mlieko
1
balíček
Zlatý klas Dr.Oetker
2
ks
zltky
50
g
Hera
400
g
mäkký tvaroh
2
ks
bielky
2
balíčky
Vanilínový cukor Dr.Oetker
100
g
kryštálový cukor
100
g
práškový cukor
3
PL
maizena Dr Oetker
500
g
vykôstkované čerešne
postup
1.
Hladkú múku preosejeme s práškovým cukrom a kypriacim práškom. Pridáme vajce,
3.
a spracujeme na hladké cesto, ktoré dáme na 30 minút do chladničky.
4.
Z mlieka, žĺtkov a Zlatého klasu uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Tvaroh vymiešame s vanilínovým, práškovým cukrom a maslom. Z bielkov a kryštáľového cukru ušľaháme tuhý sneh.
5.
Do vychladnutého pudingu pridáme vymiešaný tvaroh, sneh z bielkov, maizenu,
7.
Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Formu vymastíme a vysypeme múkou. Dve tretiny vychladeného cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru a veľkosti formy tak, aby sme vyplnili dno aj boky formy. Zvyšnú časť cesta rozvaľkáme, pokrájame na pásiky, ktoré v tvare mriežky uložíme na povrch plnky a okraje pritlačíme.
8.
Koláč pečieme vo vyhriatej rúre asi 25 minút do zlatista.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
sylweliee
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.