Red Velvet cupcakes
12
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
Korpus
zmiešaná zmes 100 g hladkej múky a 20 g kukuričného škrobu
50
g
kakaa holandského typu
1/2
ČL
prášku do pečiva
1/2
ČL
soli
1
ks
vajce
70
g
Hera maslova prichuť
100
g
kryštálového cukru
50
g
vanilkového cukru
120
ml
cmaru
1
ČL
octu
1/2
ČL
jedlej sódy
červené potravinárske farbivo – gélové
Krém
60
g
Hera maslova prichuť
200
g
syru Philadelphia alebo iného smotanového syra
640
g
práškového cukru
Zdobenie
jahody
postup
Pečenie je radosť, o ktorú sa stojí zato podeliť. O to viac, keď ide o kombináciu vlastnoručne napečených sladkých dobrôt s čerstvými sladučkými jahodami! Urobte svojim najbližším radosť a prekvapte ich jahodovým zákuskom.
1.
Najskôr si pripravíme sypkú zmes, na ktorú budete potrebovať 100 g hladkej múky a 20 g kukuričného škrobu. Aspoň dvakrát preosiatu hladkú múku si zmiešate s kukuričným škrobom a zmes na záver ešte raz preosejete.
2.
Rúru necháte predhriať na 170 °C. Zmäknutú rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť vyšľaháte do peny. Potom postupne prisypávate preosiaty cukor a šľaháte pokiaľ nebude pena hladká a nadýchaná. Potom vmiešate celé vajce. V ďalšej miske si sfarbíte cmar (jeho farba by mala byť dostatočne výrazná, pri pečení totiž zosvetlí).
3.
V ďalšej veľkej mise si zmiešaním múky spojenej s kukuričným škrobom, kakaom, vanilkovým cukrom, práškom do pečiva a soľou vytvoríte sypkú zmes. Tú do cesta postupne zamiešavate striedavo so sfarbeným cmarom – vždy končíte múčnou zmesou.
4.
V hrnčeku si zmiešate sódu s octom a vzniknutú penu rýchlo vmiešate do cesta. Košíčky napečenie ihneď naplníte do 3/4 a dáte piecť. Hneď ako sú košíčky upečené, necháte ich ešte 5 minút v plechu na pečenie alebo v kosičkách, a potom ich necháte vychladnúť.
5.
Tip: Pokiaľ vynecháte červené farbivo, autentická chuť Red Velvet vám zostane, avšak košíčky nebudú červené.
6.
Syrový krém: Zmäknutú rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť vyšľaháte do hladkej, nadýchanej peny a postupne pridávate preosiaty práškový cukor, pokiaľ nie je pena jednoliata a hladká. Potom postupne zašľaháte syr Philadelphia.
7.
Tip: Ak ste korpus nechali v prirodzenej farbe, môžete červený efekt docieliť použitím gélového farbiva do krému. Takto pripravený krém ozdobíte jahodami.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Hera
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.