Pridať recept

Lístkový koláč so zemiakovou plnkou

ingrediencie

500 g
lístkové cesto

Zemiaková plnka:

1 PL
olej
50 g
anglická slanina
2 ks
pór
podľa chuti
soľ
4 PL
paradajkový pretlak
800 g
uvarené zemiaky v šupke
100 g
tvrdý syr
trochu
mleté čierne korenie

postup

1.
Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kolieska pokrájané póry, posolíme a za častého miešania pomaly dusíme takmer domäkka. Vmiešame paradajkový pretlak a ešte krátko podusíme.
 
2.
Uvarené zemiaky ošúpeme, prelisujeme a necháme vychladnúť. Vmiešame dusený pór, strúhaný syr a podľa chuti prisolíme a prikoreníme.
3.
Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti a rozvaľkáme na pomúčenej doske na okrúhle placky. Jednu placku dáme do okrúhlej formy vypláchnutej studenou vodou, na ňu navrstvíme studenú zemiakovú plnku a prikryjeme druhou plackou. Okraje cesta spojíme a dôkladne postláčame, povrch popicháme vidličkou, potrieme rozšľahaným žĺtkom a v dôkladne rozohriatej rúre upečieme dozlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky dokáže uvariť každý - alebo si to aspoň myslíte! Ale je veľa vecí, ktoré môžete robiť zle...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...