Zemiakové lokše s jogurtom a čokoládou
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
uvarené zemiaky v šupke
podľa chuti
práškový cukor
150
g
hladká múka
trochu
maslo na potretie
podľa chuti
biely jogurt
podľa chuti
strúhaná čokoláda na posypanie
postup
1.
Uvarené zemiaky ošúpeme, po vychladnutí postrúhame, osladíme a postupne vmiešame toľko múky, aby vzniklo vláčne cesto.
2.
Z cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske placky a na suchej teflonovej panvici alebo na liatinovej platničke na plynovom horáku ich z oboch strán opečieme dozlatista.
3.
Hotové lokše pomastíme roztopeným maslom a ihneď podávame ozdobené jogurtom a posypané nastrúhanou čokoládou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.