Zemiaková baba s údeným mäsom
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
zemiaky
100
ml
mlieko
4
strúčiky
cesnaku
podľa chuti
soľ
1
KL
majorán
trochu
mleté čierne korenie
5
PL
strúhanka
podľa chuti
hladká múka
trochu
bravčová masť na vymastenie pekáča
podľa chuti
varené údené mäso
postup
1.
Ošúpané zemiaky postrúhame, sčasti zlejeme vodu a potom sparíme horúcim mliekom. Pridáme prelisovaný cesnak, soľ, majorán, korenie, strúhanku a toľko múky, aby cesto nebolo príliš riedke. Primiešame nadrobno pokrájané varené údené mäso a dobre premiešame.
2.
Cesto rozotrieme do vymasteného pekáča a v predhriatej rúre upečieme dozlatista. Podávame samostatne.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.