Mr. "Sunny side up" burger
nízka
náročnosť
ingrediencie
360
g
predné hovädzie
podľa chuti
soľ
trochu
korenie
4
syr cheddar
2
PL
ostrá horčica
2
ks
vajce
2
ks
stredne veľká cibuľa
trochu
maslo
40
g
med
2
PL
tatárska omáčka Hellmann‘s
4
lístky
hlávkový šalát
2
ks
pečivo na burger
4
ks
paradajky
1
ks
plechovka krájaných paradajok
2
PL
paradajkový pretlak
1
ks
cibuľa
1
ks
červená chilli paprička
1
ks
limetka
trochu
cukor
postup
1.
Mäso pomeľte na stroji, dajte ho do misy, pridajte horčicu a korenie.
2.
Z pripravenej mäsovej zmesi vytvarujte 2 pekné burgre, ktoré budú o trošku väčšie jako burgrové žemle. Po chvíľke ich opečte na grile alebo panvici z každej strany zhruba 6 – 8 minút. Upečené burgre posoľte a nechajte odpočinúť.
3.
Cibuľu nakrájate na kolieska, osmažte na panvici s kúsom masla a soľou. Keď cibuľka zosklovatie, pridajte med a opečte do zlata.
4.
Vezmite si hlbšiu panvicu, v ktorej zmiešate plechovku paradajok, nakrájané paradajky, najemno nakrájanú chilli papričku, paradajkový pretlak, nasekanú cibuľu, soľ a korenie. Zmes privedťe do varu a varte, kým nezhustne. Dochuťte troškou cukru a limetkovej šťavy.
5.
Medzitým si pripravte z vajec volské oká a opečte rozkrojené žemle z vnútornej strany.
6.
Vezmite spodnú časť žemle, pomažte ju tatárskou omáčkou, pridajte plátok hlávkového šalátu, lyžicu tatárskej omáčky, upečený burger, pripravenú chilli omáčku, dozlata upečenú cibuľku a navrch položte volské oko. Nakoniec prikryte vrchnou časťou žemle pomazanej s Hellmann’s tatárskou omáčkou. Podávajte s veľkou porciou domácich hranoliek.
7.
Tip: Pokiaľ nemáte čas na prípravu chilli omáčky, vyskúšajte Hellmann’s grilovaciu omáčku Chilli sauce!
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.