Hranolky pečené v rúre
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
trochu
soľ
trochu
olej
postup
1.
Ošúpané zemiaky pokrájame na rovnako veľké hranolčeky. Zalejeme ich studenou vodou a necháme asi 30 min odstáť, aby sa z nich vyplavil nadbytočný škrob.
2.
Hranolčeky scedíme a osušíme v utierke. Hranolky upečieme v rúre na olejom vymastenom plechu. Nakoniec ich posolíme a ihneď podávame.
3.
Nie sú to síce pravé hranolky, ale spotrebujete menej tuku a postup nie je taký prácny.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.