Jednoduché makaróny so syrom
4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/2
hrnček
strúhanka
4
PL
maslo
1/2
hrnček
mlieko
1/4
hrnček
hladká múka
1
štipka
soľ, mleté čierne korenie
1/8
KL
kajenské korenie, muškátová oriešok
2
hrnčeky
strúhaný čedar
3/4
hrnček
strúhaný parmezán
250
g
makaróny
postup
1.
Rúru pred samotnou prípravou rozohrejeme na 180°C. Menšie misky alebo môžeme použiť väčší pekáč vymastíme maslom a posypeme strúhankou.
2.
V strednej panvici zohrejeme mlieko, pridáme 3 lyžice masla, 1/4 múky a pripravíme zápražku. Horúcu zmes dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a polovicou oboch syrov. Necháme ich rozpustiť a medzitým uvaríme cestoviny al dente.
3.
Uvarené cestoviny premyjeme studenou vodou, scedíme a vmiešame do horúcej omáčky. Zmes premiestnime do misiek alebo zapekacej misy, posypeme zvyšnou strúhankou, syrom a vložíme do rúry. Pečieme približne 30 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.