Citrónovo-makové lievance
4
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
PL
kryštálový cukor
2
PL
citrónová kôra
2
hrnčeky
hladká múka
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
KL
jedlá sóda
1
KL
soľ
2
hrnčeky
cmár
2
ks
vajce
2
KL
vanilkový extrakt
2
PL
citrónová šťava
4
PL
rozpustené maslo
2
PL
mletý mak
trochu
kokosový olej na vyprážanie
postup
1.
V miske najskôr poriadne premiešame kryštálový cukor s citrónovou kôrou a takto ochutený cukor odložíme nabok. Vo veľkej miske zmiešame hladkú múku, kypriaci prášok do pečiva, jedlú sódu, soľ, mletý mak a vmiešame citrónový cukor.
2.
V samostatnej miske vyšľaháme vajíčka s cmarom, vanilkovým extraktom, citrónovou šťavou a rozpusteným maslom. Postupne primiešame sypké prísady a vymiešame hladké cesto. Necháme ho cca 10 minút pred pečením odpočívať.
3.
Potom na panvici s troškou kokosového oleja postupne z oboch strán opekáme menšie lievance do zlatista. Podávame ich napríklad s javorovým sirupom, kúskom masla alebo medom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.