Vyprážané ryžové guľky
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
hrnček
ryźa
2
ks
vajce
1
PL
kukuričný škrob
1/2
KL
kurkuma
trochu
soľ
1/2
hrnček
ryžová múka
podľa chuti
hladká múka
podľa chuti
strúhanka
trochu
olej
postup
1.
Ryžu dôkladne uvaríme vo vode. Necháme vychladnúť a pridáme vajce, škrob, kurkumu a štipku soli. Aby vzniklo hutné cesto, prisypeme podľa potreby ryžovú múku a zamiešame.
2.
Z vypracovaného cesta na pomúčenej doske vytvarujeme valček, z ktorého krájame hrubšie plátky a vyformujeme guľky, ktoré asi 10 min. varíme vo vriacej vode.
3.
Odkvapkané guľky obalíme v múke, rozšľahanom vajci a strúhanke a vyprážame zo všetkých strán na rozohriatom oleji.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.