Cesto na pizzu
15
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/4
hrnček
teplá voda
1/2
KL
sušené droždie
2
PL
cukor
1
PL
med
1
PL
olivový olej
2
KL
soľ
1/2
hrnček
hladká múka
1/2
hrnček
celozrnná múka
postup
1.
Horúcu vodu zmiešame s droždím a necháme ho cca 5 minút pracovať. Primiešame cukor, med, olej, potom vmiešame múku a rukami približne za 10 minút vymiesime hladké mäkké cesto.
2.
Cesto pomúčime, vytvarujeme z neho bochník, potrieme ho olivovým olejom a vložíme na noc do chladničky v potravinárskej fólii. 3 hodiny pred pečením cesto z chladničky vyberieme a buď ho necháme vcelku alebo ho rozdelíme na dve rovnaké časti.
3.
45 minút pred pečením vyhrejeme rúru na 240°C a cesto na pizzu preložíme do formy alebo na plech. Natrieme ho vhodnou omáčkou, obložíme podľa vlastnej chuti a keď je rúra vyhriata pizzu pečieme približne 10 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.