Pridať recept

Huby zapečené s kuracími pečeňami

ingrediencie

12 ks
čerstvé huby
2 strúčiky
cesnaku
60 g
maslo
6 ks
kuracia pečeń
2 PL
vermut
trochu
soľ
1 ks
žemľa
trochu
mlieko
50 g
šunka
1 ks
vaječný žĺtok
2 PL
strúhaný tvrdý syr
trochu
mleté čierne korenie
trochu
maslo na potretie
5 PL
strúhanka

postup

1.

Z húb odkrojíme hlúbiky, pokrájame ich nadrobno a s prelisovaným cesnakom podusíme na tretine masla.

 
2.

Na druhej tretine masla opražíme pokrájané kuracie pečene. Pokvapkáme ich suchým vermútom. Keď sa tretina odparí, vnútornosti jemne posolíme.

3.

Medzitým žemľu namočíme do mlieka a rozdrobíme vidličkou.

4.

Pridáme k nim dusené huby, na kocky pokrájanú šunku, rozmrvenú a navlhčenú žemľu, žĺtok a strúhaný syr. Zmes dôkladne premiešame, podľa chuti prisolíme a dochutíme čiernym korením.

5.

Zmesou naplníme klobúky húb a poukladáme ich do maslom vymastenej zapekacej misy. Posypeme strúhankou a pokvapkáme zvyšným roztopeným maslom. Zapekáme v stredne rozohriatej rúre 30-35 min. dozlatista.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Langoše z kyslej smotany - vynikajúce, FOTORECEPT
Vďaka TAJNEJ prísade sa už nikdy nepripália! Toto je najvyhľadávanejší recept na langoše, mäkké aj na druhý deň a vôbec nie sú mastné
Langoše mäkké ako vatička a z toho najlepšieho cesta z chladničky! Prezradíme vám šikovný trik, vďaka...
Urobte to ešte predtým, ako dáte mäso na gril. Bude chrumkavé a šťavnaté
Urobte to ešte predtým, ako dáte mäso na gril. Bude chrumkavé a šťavnaté
Ako pripraviť dokonalé grilované mäso? Takto bude zvonka chrumkavé a zvnútra krásne šťavnaté.
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...
Čo je zdravšie: vajcia uvarené natvrdo alebo namäkko? Existuje iba jedna správna odpoveď
Čo je zdravšie: vajcia uvarené natvrdo alebo namäkko? Existuje iba jedna správna odpoveď
Vajíčka sú bohaté na bielkoviny a množstvo živín a sú aj chutné. Okrem toho sa dajú podávať na množstvo...
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar patrí medzi najobľúbenejšie polievky a väčšina z nás si bez neho nevie nedeľný obed ani len...