Pridať recept

Sladko-kyslá omáčka z Kansasu

ingrediencie

2 PL
maslo
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
2 hrnčeky
kečup
1/3 hrnček
melasa
1/3 hrnček
hnedý cukor
1/3 hrnček
jablčný ocot
2 PL
horčica
1 KL
čili korenie
1 KL
mleté čierne korenie
1/2 KL
kajenské korenie

postup

1.
Na rozpálenom masle v panvici opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a potom pridáme cesnak. Vmiešame kečup, melasu, cukor, ocot, horčicu, čili, čierne a kajenské korenie. Zmes privedieme k varu.
 
2.
Potom teplotu znížime a omáčku varíme približne pol hodinu na miernom ohni. Mala by stratiť polovicu svojho objemu. Potom omáčku odstavíme, necháme vychladnúť a rozmixujeme na hladké pyré. V uzavretej nádobe v chladničke vydrží približne mesiac.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať