Sladko-kyslá omáčka z Kansasu
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
PL
maslo
1
ks
cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
2
hrnčeky
kečup
1/3
hrnček
melasa
1/3
hrnček
hnedý cukor
1/3
hrnček
jablčný ocot
2
PL
horčica
1
KL
čili korenie
1
KL
mleté čierne korenie
1/2
KL
kajenské korenie
postup
1.
Na rozpálenom masle v panvici opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a potom pridáme cesnak. Vmiešame kečup, melasu, cukor, ocot, horčicu, čili, čierne a kajenské korenie. Zmes privedieme k varu.
2.
Potom teplotu znížime a omáčku varíme približne pol hodinu na miernom ohni. Mala by stratiť polovicu svojho objemu. Potom omáčku odstavíme, necháme vychladnúť a rozmixujeme na hladké pyré. V uzavretej nádobe v chladničke vydrží približne mesiac.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.