Dusená červená hlávková kapusta na víne
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
PL
olej
1
ks
cibuľa
600
g
kapusta červená hlávková
1
KL
mletá rasca
podľa chuti
soľ
trochu
cukor
studená voda
2
PL
hladká múka
100
ml
červené víno
trochu
ocot
postup
1.
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme na rezančeky nakrájanú kapustu, rascu, soľ, cukor, podlejeme trochou vody a za občasného miešania dusíme takmer domäkka.
2.
Kapustu poprášime múkou, podlejeme červeným vínom, dochutíme podľa potreby cukrom, octom a dodusíme. Podávame k pečenej husi, kačici, k bravčovej pečienke alebo k zverine.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.