Baklažánová veža
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
baklažán
4
ks
paradajka
300
g
mozzarella
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
olivový olej
1
zväzok
bazalka
postup
1.
Baklažány narežeme na jeden prst hrubé plátky, každý z nich okoreníme, osolíme. Paradajky a mozzarelu nakrájame podobne. Ohňovzdornú misu tenko potrieme olejom. Z trojakých surovín postavíme "vežu" tak, aby sa medzi každú vrstvu dostali aspoň 1-2 lístky bazalky.
2.
Malé veže poukladáme do misy a vložíme do predhriatej rúry. Za 20-25 minút sa pri teplote 200°C upečú. Jedlo je hotové vtedy, keď sa syr roztopí a okraje zelením sa práve začnú červenať. Ponúkame ešte teplé.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.