Choron omáčka
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vaječný žĺtok
125
ml
vývar
100
g
maslo
podľa chuti
soľ
podľa chuti
citrónová šťava
2
PL
paradajkový pretlak
postup
1.
Menší hrniec so žĺtkami a vývarom postavíme do vodného kúpeľa a metličkou pomaly šľaháme do zhustnutia. Potom do omáčky veľmi opatrne, po kúskoch zašľaháme polovicu masla.
2.
Omáčku opäť chvíľu mierne zohrievame, potom po kúskoch zašľaháme druhú polovicu masla.
3.
Len čo omáčka zhustne a je krémová, ochutíme ju soľou, citrónovou šťavou a paradajkovým pretlakom.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.