Holandská omáčka
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vaječný žĺtok
125
ml
vývar
100
g
čerstvé maslo
podľa chuti
soľ
podľa chuti
citrónová šťava
postup
1.
Menší hrniec so žĺtkami a vývarom postavíme do vodného kúpeľa a metličkou pomaly šľaháme do zhustnutia. Potom do omáčky veľmi opatrne, po kúskoch zašľaháme polovicu masla.
2.
Omáčku opäť chvíľu mierne zohrievame, potom po kúskoch zašľaháme druhú polovicu masla.
3.
Len čo omáčka zhustne a je krémová, ochutíme ju soľou a citrónovou šťavou. Podávame ihneď k varenej zelenine a k rybám.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.