Polievka s pečeňovou ryžou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kuracina na polievku
250
g
polievková zelenina
1
KL
masť
1
ks
kuracia pečeň
1/2
ks
žĺtok
1
zväzok
petržlenová vňať
podľa chuti
soľ
trochu
múka polohrubá
postup
1.
Z kuraciny uvaríme polievku: mäso na lyžici masti mierne prepečieme. Zeleninu očistíme, nakrájame na kocky a pridáme k mäsu. Niekoľko minút spolu opekáme - aby sa voda úplne odparila, posypeme lyžičkou múky, zamiešame, potom podlejeme asi 1,5 litrom vody. Podľa chutí osolíme a na miernom ohni, tak aby len tíško vrela, varíme.
2.
Surovú kuraciu pečeň naškrabeme, zmiešame s polovicou žĺtka a takým množstvom múky, aby sme dostali riedke haluškové cesto. Z polievky scedíme asi 200 ml a znova privedieme k varu. Keď vrie, na opačnej strane strúhadla pretlačíme do polievky pečeňové cesto a zavaríme. Pár minút pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.