Fazuľová polievka s údeným kolenom
6
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
údené bravčové koleno
250
g
strakatá fazuľa
3
ks
bobkový list
1
ks
mrkva
1
ks
petržlen
1/2
ks
zeler
1
zväzok
petržlenová vňať
1
ks
cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mletá červená paprika
1
PL
masť
200
ml
smotana
1
PL
ocot
párky
postup
1.
Koleno a fazuľu, každé zvlášť, namočíme na noc do studenej vody. Na druhý deň ich spolu v čerstvej vode dáme variť. Prihodíme zopár bobkových listov a tichým varom varíme hodinu. Pridáme očistenú zeleninu a varíme ďalej. Keď koleno zmäkne, vyberieme ho, polievku zahustíme cibuľovo-cesnakovou zápražkou, do ktorej sme už vmiešali aj červenú papriku.
2.
Vrátime naspäť koleno, ešte raz necháme dobre prejsť varom a môžeme podávať. Polievku podávame so smotanou a nakrájaným kúskom kolena. Ostatné mäso nasleduje až potom, ako druhý chod s chrenom, horčicou a chlebom. Kto má rád môže si polievku dochutiť octom, variácie sa líšia podľa chuti.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.