Tradičné Oliebollen - holandské šišky
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
20
g
droždie
1
šálka
mlieko
2
ks
vaječný žĺtok
250
g
hladká múka
1
šálka
hrozienka
1
ks
jablko
podľa chuti
soľ
trochu
tuk na vyprážanie
trochu
práškový cukor
postup
1.
Z vlažného mlieka a droždia urobíme kvások.
2.
Kvások vlejeme do osolenej múky, pridáme žĺtky a vypracujeme cesto.
3.
Pridáme olúpané a postrúhané jablko a hrozienka.
4.
Cesto prikryjeme a necháme ho vykysnúť na teplom mieste aspoň 30 minút.
5.
Z vykysnutého cesta vykrajujeme malé šišky, ktoré vyprážame na horúcom tuku.
6.
Šišky nakoniec pocukrujeme a môžeme ich podávať.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.