Tekvicové rizoto
2
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
ryža Arborio, Canaroli
500
ml
horúci zeleninový vývar
100
ml
suché biele víno
100
g
maslo
trochu
olivový olej
100
g
parmezán
1
ks
cibuľa
1
stonka
stonkového zeleru
1/2
ks
tekvica
1
ks
čili paprička
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
stoniek
rozmarín
1
ks
mrkva
postup
1.
Na rozpálenom olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a stonkový zeler a mrkvu. Všetko spolu krátko orestujeme, pridáme rozmarín, ktorý prevonia celé rizoto.
2.
Pridáme na kocky nakrájanú tekvicu a čili papričku. Potom prisypeme nepremytú ryžu a asi dve minúty ju restujeme. Prilejeme víno, ktoré necháme úplne vypariť. Postupne prilievame vždy plnú naberačku horúceho vývaru a keď ho ryža absorbuje, pridáme ďalšiu. Celý proces trvá približne 20 minút.
3.
Hotové rizoto dochutíme soľou, mletým čiernym korením, hrsťou parmezánu a lyžicou masla. Ešte ho necháme chvíľu odpočívať a podávame.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.