Cheeseburger s vajíčkom
1
porcia
25
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
125
g
mleté hovädzie mäso
125
g
mleté bravčové mäso
30
g
slanina
1
ks
vajce
1
štipka
čili korenie
2
syr čedar
1
ks
žemľa
trochu
zelený šalát
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1
PL
horčica
postup
1.
Mleté mäso zmiešame, dochutíme soľou, mletým čiernym korením, čili korením a nadrobno nakrájanou slaninkou. Z mäsovej hmoty urobíme placku s dierou v strede, do ktorej neskôr rozbijeme vajíčko.
2.
Na rozpálenej panvici opečieme najskôr burger z jednej strany cca 5 minút, potom ho obrátime a do diery rozbijeme vajíčko. Burger opekáme dovtedy, kým nie je hotový. Vo výpeku opražíme žemľu rozkrojenú napoly.
3.
Na opečenú žemľu uložíme plátky syra, spodok žemle potrieme horčicou, pridáme list šalátu, opečený burger a vrchnú časť žemle. Podávame s kečupom a zemiakovými hranolkami.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.