Pridať recept

Sviatočná domáca paštéta

ingrediencie

3 PL
maslo
1 ks
cibuľa
250 g
zverina
250 g
bravčové mäso
podľa chuti
soľ
1 ČL
korenie na divinu
100 g
hydinová pečeň
1 ks
žemľa
100 ml
smotana
2 ks
vajce
150 g
anglická slanina
100 g
šampińóny
trochu
tuk na vymastenie
trochu
alobal

postup

1.

Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané mäso, opražíme ho, posolíme, pokoreníme a dusíme vo vlastnej šťave do polomäkka.

 
2.

Mäso po vychladnutí aj s pečeňami zomelieme, pridáme žemľu namočenú v smotane, do ktorej sme pridali rozšľahané vajcia a premiešame. Pridáme na kocky pokrájanú slaninu a šampiňóny a opäť premiešame.

3.

Formu vyložíme alobalom, potrieme ho tukom a naplníme pripravenou zmesou. Potom ju uzavrieme a vložíme do pekáča naplneného vodou tak, aby siahala do tretiny formy. Paštétu vložíme do mierne rozohriatej rúry a pri teplote 80-85 stupňov pečieme asi 30 min.

4.

Po vychladnutí paštétu vyklopíme, pokrájame na plátky a podávame.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Nastala sezóna špargle. Povieme vám, prečo by ste ju mali jesť a čo si z nej pripraviť.
TOP
Langoše z kyslej smotany - vynikajúce, FOTORECEPT
Vďaka TAJNEJ prísade sa už nikdy nepripália! Toto je najvyhľadávanejší recept na langoše, mäkké aj na druhý deň a vôbec nie sú mastné
Langoše mäkké ako vatička a z toho najlepšieho cesta z chladničky! Prezradíme vám šikovný trik, vďaka...
Urobte to ešte predtým, ako dáte mäso na gril. Bude chrumkavé a šťavnaté
Urobte to ešte predtým, ako dáte mäso na gril. Bude chrumkavé a šťavnaté
Ako pripraviť dokonalé grilované mäso? Takto bude zvonka chrumkavé a zvnútra krásne šťavnaté.
Oplatí sa prať ryžu? Áno, ale z iného dôvodu, ako si myslíte
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...
Čo je zdravšie: vajcia uvarené natvrdo alebo namäkko? Existuje iba jedna správna odpoveď
Čo je zdravšie: vajcia uvarené natvrdo alebo namäkko? Existuje iba jedna správna odpoveď
Vajíčka sú bohaté na bielkoviny a množstvo živín a sú aj chutné. Okrem toho sa dajú podávať na množstvo...
Pečeňová paštéta 3x inak
Pripravte si domácu paštétu! 3 overené recepty vám dokážu, že je to naozaj jednoduché
Ak máte radi paštéty a ešte ste ich neskúšali vyrobiť doma, je najvyšší čas.