Marinovaný karfiol
stredná
náročnosť
ingrediencie
podľa chuti
karfiol
podľa chuti
soľ
1
liter
voda
2
litre
ocot
200
g
soľ
postup
1.
Hlávky karfiolu rozdelíme na malé súkvetia, nie väčšie ako 3 až 5 cm. Vložíme ich do veľkého hrnca a osolíme ich podľa chuti. Po niekoľkých hodinách karfiol zalievame horúcim nálevom, pripraveným z 1 l vody, 2 l octu a 200 g soli.
2.
Po 10 hod. nálev scedíme, prevaríme ho a horúci ho nalievame na karfiol. Po vychladnutí karfiol vložíme do fliaš, zalejeme ho nálevom a pritlačíme ho tenkými doštičkami. Fľaše dobre uzavrieme a uložíme na chladné miesto.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.