Pridať recept

Cheesecake cake pops - syrové lízanky

ingrediencie

podľa chuti
piškóta
1 téglik
krémový syr Philadelphia
podľa chuti
cukor
1/4 téglik
džem
1 balíček
biela čokoláda
trochu
jedlé ozdoby

postup

1.
Upečenú piškótu nastrúhame. Postupne pridávame krémový syr a džem. Množstvo všetkých surovín vždy záleží na veľkosti a suchosti piškóty.
 
2.
Pomocou vidličky alebo šľahača vymiešame lepivé cesto, z ktorého sa jednoducho budú tvarovať guľky. Tie nemôžu praskať ani sa drobiť, lebo nám nebudú držať na špajdli.
3.
Z cesta robíme guľky, ktoré vložíme na cca hodinu do mrazničky, alebo na cca 3 hodiny do chladničky.
4.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Namočíme do nej špičku špajdle a zapichneme ju opatrne do guľky, maximálne však do jej polovice. Takto pripravené guľky vložíme opäť do chladničky stuhnúť.
5.
Čokoládu opäť zohrejeme a postupne v nej obaľujeme všetky guľky. Ozdobíme ich jedlými ozdobami a zapichneme do polystyrénu aby čokoláda na cake pops úplne uschla.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať