Marinované zelené rajčiaky
stredná
náročnosť
ingrediencie
podľa chuti
zelené rajčiaky
trochu
kôpor
6
litrov
ocot
2
litre
voda
750
g
cukor
500
g
soľ
10
ks
klinčeky
10
ks
čierne korenie
5
ks
bobkový list
postup
Čerstvé zelené rajčiaky odstopkujeme a umyjeme čistou vodou. Plody ukladáme do fliaš, prevrstvíme ich kôprom, pritlačíme ich drevenou mriežkou a zalejeme ich vychladenou marinádou, pripravenou zo 6 l octu, 2 l vody, 750 g cukru, 500 g soli, 10 kusov klinčekov, 10 zrniek čierneho korenia, 5 bobkových listov. Fľaše uzatvoríme a uskladníme na chladnom mieste.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.