Bazové víno
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
baza čierna
1
liter
voda
1
kg
jarabina
3
litre
voda
2
kg
kryštálový cukor
2
g
fosforečnan amónny
postup
1.
Bobuľky zalejeme rovnakým množstvo 1l vody, pomaly ich rozvaríme a potom pretlačíme cez sito.
2.
Na 5 kg šťavy pridáme 1 kg jarabín, 3 l vody, 2 kg kryštálového cukru na priživenie kvasiniek a 2 g fosforečnanu amónneho.
3.
Zmes zakvasíme vhodnou čistou kultúrou kvasiniek. Vykvasené potom stáčame do fliaš.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.