Rajčiakový pretlak
stredná
náročnosť
ingrediencie
10
kg
rajčiak
1
liter
voda
20
g
soľ
30
g
cukor
postup
1.
Rajčiaky umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Pokrájané rajčiaky rozvárame v nádobe s prídavkom 10% vody (na 10 kg 1 l vody), pričom ich stále miešame, aby neprihoreli.
2.
Keď sú rajčiaky dobre rozvarené, za horúca ich pretlačíme cez jemnejšie sito, aby sa odstránili šupky a semená. Do získaného pretlaku môžeme pridať 20 g soli a 30 g cukru na 1 kg pretlaku.
3.
Rajčiakový pretlak sterilizujeme pri teplote 95 stupňov 30 - 40 min.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.