Pridať recept

Mrazený špenát

ingrediencie

1 kg
špenát

postup

1.

Na mrazenie sú vhodné mladé špenátové listy, ktoré dôkladne umyjeme, aby sme z nich odstránili všetky prímesi. Dlhé a hrubé stonky odstránime.

 
2.

Špenátové listy predvaríme 2 až 3 min. vo vriacej vode. Po predvarení listy hneď vychladíme v studenej vode, necháme ich odkvapkať a naplníme ich husto do kartónov alebo vreciek.

3.

Špenátové listy nesmú byť v obaloch priveľmi natlačené. Vnútri obalov necháme 2 cm vzduchovú medzeru. Po uzatvorení ich ihneď mrazíme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
3 delikátne rizotá plné farieb a chutí
3 delikátne rizotá plné farieb a chutí
Chutné špenátové, mrkvové a cviklové rizoto. To naj z čerstvých a farbami hýriacich surovín.
Špenát a vajíčko
Privítajte jar s 10 špenátovými delikatesami
Desať inšpirácií na špenátové pochúťky, ktorým skrátka neodoláte.
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...