Kávová torta s karamelovým krémom
10
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Korpus:
200
g
práškový cukor
6
ks
vajce
100
ml
olej
100
ml
voda
250
g
polohrubá múka
2
PL
kakao
2
PL
instantná káva
2
PL
čokoládové kapučíno
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
Karamelový krém:
300
ml
mlieko
1
balíček
karamelový puding
4
PL
kryštálový cukor
250
g
maslo
1
balíček
tmavá čokoládová poleva
postup
1.
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do penista. Približne na trikrát prilejeme olej a vodu. V druhej miske zmiešame múku, kakao, instantnú kávu, čokoládové kapučíno a kypriaci prášok do pečiva. Sypkú zmes primiešame k žĺtkovej. A nakoniec do cesta zľahka primiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.
2.
Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a naplníme ju cestom. Vložíme ju do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme približne hodinu. Upečený korpus necháme vychladnúť a potom ho rozkrojíme na dva rovnaké pláty.
3.
Medzitým si pripravíme karamelový krém. V malom množstve mlieka rozmiešame karamelový puding a cukor. Zvyšné mlieko za stáleho miešania privedieme k varu, prilejeme ochutené mlieko a uvaríme hustý puding. Za občasného miešania ho necháme vychladnúť a potom k nemu primiešame na kocky nakrájané maslo. Vyšľaháme hladký karamelový krém.
4.
Upečený plát natrieme 1/3 krému, pridáme druhý plát korpusu a celú tortu potrieme zvyšným krémom. Vložíme ju stuhnúť do chladničky a potom ju polejeme čokoládovou polevou.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.