Omeleta
nízka
náročnosť
ingrediencie
podľa chuti
vajce
podľa chuti
soľ
trochu
mlieko
trochu
masť
postup
1.
Omelety z vajec pripravujeme tak, že rozbijeme celé vajíčka, rozšľaháme ich s trochou soli a mlieka alebo smotany a takto pripravenú zmes vylejeme na rozpustenú masť v panvici. Pečieme zvoľna za stáleho miešania a až po zhustnutí necháme pripiecť ako palacinky. Potom ich preložíme vnútornou stranou na seba a dáme na tanier.
2.
Omelety môžeme plniť rozličnými plnkami, ako opraženým mozgom, jemnou zeleninou, parmezánskym strúhaným syrom, nakrájanými čerstvými rajčiakmi, šunkou, rôznymi kašovinami z mäsa a z husacej pečene, zemiakmi atď.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.