Kakaové pusinky
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
200
g
strúhaný kokos
200
g
práškový cukor
2
PL
kakao
1
balíček
BB puding kakaový 60 g
1
balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
150
g
rozpustené a vychladnuté maslo
2
PL
rum
Na ozdobu
1
balíček
šľahačka v prášku Dr Oetker
150
ml
polotučné mlieko
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
1
ks
Cukrárske vrecko s hladkou trubičkou Ø asi 7 mm
postup
1.
Na prípravu cesta zmiešame v mise kokos, cukor, kakao, puding a vanilínový cukor. Pridáme maslo a rum, a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na dve časti a z každej vytvarujeme valček dlhý asi 20 cm. Valčeky zabalíme do alobalu (alebo potravinárskej fólie) a odložíme asi na 2 hodiny do chladničky.
2.
Valčeky vyberieme z alobalu a ostrým nožom nakrájame na plátky.
3.
Na ozdobenie pripravíme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko a pusinky ozdobíme.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.