Rajčiaková polievka so strúhankou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
350
g
paradajky
100
g
paradajkový pretlak
40
g
masť
40
g
hladká múka
20
g
cibuľa
20
g
strúhanka
1
dl
voda
podľa chuti
cukor
podľa chuti
soľ
postup
1.
Paradajky nakrájame, uvaríme a pretlačíme lyžicou cez hrubšie sito.
2.
Z masti a múky pripravíme zápražku.
3.
K zápražke pridáme nakrájanú cibuľu, spolu popražíme a zalejeme vodou.
4.
Pridáme paradajky, paradajkový pretlak a povaríme.
5.
Nakoniec dochutíme soľou, cukrom a pridáme strúhanku.
6.
Polievku necháme prejsť varom a podávame. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.