FOTORECEPT: Mangalica ako divina
4
porcie
110
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
pliecko z mangalice
2
ks
cibuľa
údená slanina
1
ČL
mletá červená paprika
1
PL
hladká múka
200
ml
červené víno
200
ml
voda
soľ
mleté čierne korenie
mleté nové korenie
1
ks
bobkový list
1
štipka
tymian
1
ks
klinček
8
ks
borievky
250
g
čerstvé alebo sušené huby
postup
Mäso z mangalice dostať kúpiť bežne v obchodných reťazcoch a môžeme si ho pripraviť porovnateľne s divinou. Nedeľný obed ako lusk.
3.
Cibuľu nakrájame na jemno a usmažíme na masti z mangalice, pridáme pár kúskov slaniny a krátko posmažíme.
4.
Pridáme mäso a za stáleho premiešavania osmažíme.
5.
Pridáme papriku, múku premiešame, prilejeme víno a vodu.
6.
Osolíme, okoreníme, pridáme nové korenie, bobkový list, tymián, borievky a klinček.
8.
Pridáme huby a dusíme ďalej, kým všetko nie je mäkké.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
eruska25
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.